Om oss

St. Olav EyeClinic er et integrert behandlingssenter med fokus på kroniske aldersrelaterte øyelidelser. Våre klinikker i Tønsberg og Oslo har over 15 års erfaring med bruk av komplementære behandlinger med akupunktur, lavgradig strømbehandling (Microstim) og lysbehandling (Valeda Photobiomodulering) mot en rekke alderselaterte øyelidelser med spesiell fokus på grønn stær (glaukom) og aldersrelatert makula degenerasjon (AMD) som er de to viktigste årsak til blindet. Les mer om våre behandlinger her.

Ved vår klinikk i Tønsberg har vi nå etablert den første integrerte øyehelseklinikk i Norge med et øyemedisinsk diagnostikk, forsknings og innovasjonsenter som er knyttet til ett bredt internasjonalt nettverk av øyemedisinsk teknisk og akademisk faglig kompetanse. Les mer om dette nettverk her.

Ved vår FoU klinikk, i tillegg til synsundersøkelser og diagnostisering av de vanlige øyesykdommer utfører vi avansert diagnostikk og oppfølgning av glaukom og sykdommer i øyets bakre segment . Les mer om vår diagnostikk og FoU prosjekter her.

For sykdommer med behov for kirurgiske inngrep knyttet til nethinne, hornhinne (brytningsfeil)  og linse (gråstær) henviser vi våre pasienter til  ledene miljøer i Norge og utlandet for kirurgisk behandling. Les mer om våre samarbeidspartnere her.

Vi har over mange år arrangert behandlingsreiser til Kinas ledende behandlingsenter for integrert øyemedisinsk behandling. Øyehospitalet til Chinese Academy of Chinese Medical Sciences som vi nå også innleder et klinisk forksningsamarbeid. Les mer om dette samarbeidet her.

Medarbeidere
KAM Behandlingsklinikker

Erik Vinje Olbjørn, Akupunktør ved vår klinikk i Tønsberg

Bio skrives inn her

Ole Jørgen Frydenlund, Akupunktør ved vår klinikk i Oslo

Bio skrives inn her

Forsknings og Innovasjonsklinikken

Torkel Snellingen dr med, cand fh, dceh (london)

Torkel har medisinsk grunnutdannelse fra Universitetet i Grenoble, Frankrike og gjennomførte kliniske utdanning ved Universitetet i Oslo (can med). Torkel var over 24 år tilknyttet Universitetsykehuset og Universitetet i Tromsø og fra 2000 fram til 2007 som førsteamanuensis ved Øyeavdelingen, Institutt for Klinisk Medisin, Medisinske Fakultet. Torkel har bak seg en omfattende internasjonal karriere innen klinisk forskning knyttet til forebyggelse og behandling av blindhet. I 1989 beskrev han forekomsten av gråstær i en studie gjennomført i deltaområdet i Bangladesh (can fh) og ledet en prosjektgruppe for etablering av mobile kirurgiske enheter på elvene der (diplom grad ved Universitetet i London) . I 2000 forsvarte han sin doktorgrad som bygget på data fra en omfattende internasjonal klinisk studie av gråstær kirurgi i sørlige Asia (South Asian Cataract Management Study) med fem publikasjoner i de fremste internasjonale tidskrifter. Han ledet så arbeidet for sammenfatning av medisinsk literatur publisert om gråstær kirurgi for den presisjetunge Cochrane Collaboration (Eyes and Vision Group) og har siden sittet på dere internasjonal rådgivende panel. Fra 2001 har han støttet sine kollegaer i Beijing med å bygge forskningskompetanse knyttet til sykdommer i øyets bakre segment med en større befolkningstudie rundt forekomsten av diabetes komplikasjoner såkalt diabetes retinopati. Under oppholdet i Kina fra 2007 til 2016 var han også gjesteforeleser ved Beijing University of Chinese Medicine og har bidratt med flere viktige publikasjoner knyttet til bevisføring av TCM. Se hele publikasjonslisten hans her .

Johnny Karlsen Grundell B Sc (hon)

Etter utdannelse fra University of Bradford, Storbritannia, har Johnny over 25 års erfaring innen optometri faget og har bidratt som bedriftseier og utvikler av optometriske tjenester i Norge. Johnny har fått opplæring i teknikker for fundusundersøkelse ved Eye Hospital of the Chinese Academy of Chinese Medical Sciences i Beijing. Støttet av den norske internett baserte diagnostikk platformen Digital Oftalmologi har han de siste årene bidratt til å samle klinisk dokumentasjon av sykdomsprogresjon hos pasienter behandlet med akupunktur ved St.Olav Eye i Tønsberg.

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: